Bilverkstad

VERKSTAD

Vi är en auktoriserad verkstad specialiserad till bilmärkena Volvo, Renault och Peugeot. Vi erbjuder all typ av reparationer och service, dessutom plåt- och lackskador.
Självklart utför vi även reparationer och service på alla bilmärken och modeller i våran verkstad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Våran kunskap är djupgående och vi har över 25 års erfarenhet av allt typ utav service och reparationer utav personbilar.
Vi har modern utrustning för fullständig diagnostik och felsökning.
Vi kan ta emot bilar drop in också i mån av tid!

PLÅT OCH LACK
Vi utför all typ av plåtarbeten och vi har dessutom en komplett lackbox för lackeringsarbeten. Dessutom utför vi godkända plastreparationer.

GLAS
Stenskottsreparationer och givetvis också byte utav vindruta och övriga rutor sköts på vårat eget glasmästeri.

BESIKTNING
Verkstaden erbjuder dessutom gratis ombesiktning vid behov och även besiktningstest inför besiktning.

Nya bilar behöver moderna serviceverkstäder precis som våran verkstad. Vi kan även uppdatera mjukvaran till alla nyare Volvo modeller.
Vi använder bara original delar och du får alltid full kvalitetsservice. Tänk på att regelbunden service förlänger bilens livslängd. Ett bra tips är att göra minst 2 kontroller varje år, en inför vintern och en inför sommaren.
Vi ser till att din motor arbetar med maximal prestanda och optimalt. Detta är viktigt för framförallt bränsle ekonomi.
Våra mekaniker är experter på tändningssystem, insprutningssystem både för bensin och diesel och även på insug- och avgassystem.
bild3Det viktigaste på bilen är bromssystemet, vi utför full service på både hydrauliska och mekaniska system och byter ut delar som är utslitna så som belägg, skivor och bromsok.
Reparationer på ABS, ASR och ASP säkerhetssystem gör vi även vid behov.
Dagens bilmodeller är mestadels elektriska komponenter vilket gör att konditionen på ditt bilbatteri är allt mer viktig. Hos oss kan du göra konditionstest och även ladda batteriet vid behov. Ett batteris livslängd är cirka 5 år om man sköter det rätt.
Vår verkstad ser även till att du har rätt ljusinställning och vi utför även ljusservice. Dem mörka nätterna i Sverige behövs verkligen bra ljus. Vi rengör även strålkastarna då det samlas mycket damm och smuts där.

Om ditt avgassystem läcker så påverkar det motorn vilket gör att bilen drar mer bensin och motorn jobbar mindre effektivt. Dessutom påverkar det miljön. Vi kan både laga eller byta ut ditt avgassystem så vänta inte för länge.
Att få en repa i lacken är rätt vanligt, du kanske rentav har en krockskada? Vi tar hand om alla typer av bilmärken och reparerar plåtskador, lackskador och lackar om din bil vid behov.

car exhaust pipe

Vi hjälper även till med kontakten med ditt försäkringsbolag om du måste göra en skadeanmälan.
Vår verkstad gör moderna systemkontroller och även diagnos av dieselsystem och inte bara för personbilar utan även nyttofordon.
Vi reparerar : Common rail-pumpar och injektorer, enhetsinsprutarsystem (UIS), enhetspumpsystem (UPS), konventionella pumpar och injektorer, dieseltrycksystem.
Vi byter defekta dieselkomponenter och återställer intervall. Dessutom kan vid justera bränslemängden för din motor.

Ett gott råd är även att göra regelbundna kontroller av bilen luftkonditionering. På så sätt undviker du reparationer som kan bli långvariga och dyra. AC-systemet i bilen ser till att du får en behaglig temperatur i bilens kupé, dessutom filtrerar den luften som kommer utifrån så du slipper avgaser. Man märker sällan att en AC fungerar dåligt, därför är det viktigt att regelbundet kontrollera den. Detta är bra både för miljön och hälsan. Dessutom är det viktigt att byta kupéfiltret med jämna mellanrum då det kan bildas bakterier och mögel under vintertid här. Filtret bör byta varje år eller efter cirka 1500 mil.

bild5Vi kan även hjälpa dig med service av bränslevärmare eller givetvis annan tilläggsvärme så du kan få förvärmd motor för dem kalla vinter morgonen.
Om du tar med dig protokollet från bilens besiktning så ser vi till att dina ´tvåor´ släcks så du kan göra om besiktningen. Vi är även godkända för att utföra efterkontrollen så du slipper åka till bilprovningen. Bra sätt att spara tid på. Dessutom kan vi göra en så kallad förbesiktning. Det innebär att vi går igenom bilen och ser om det är något som bör åtgärdas inför besiktningen.